vloerverwarmings buizen

Het uitbreken van een oude tegelvloer kan een flinke klus zijn. Zeker als onder deze vloer ook nog eens vloerverwarming ligt. Je wilt natuurlijk voorkomen dat er tijdens het hakken een verwarmingsbuis beschadigt. Voorzichtigheid geboden dus! Gelukkig zijn er mogelijkheden om de vloertegels te verwijderen zonder de vloerverwarming te beschadigen.

Hoe verwijder ik vloertegels zonder de vloerverwarming te beschadigen?

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: het verwijderen van tegels of plavuizen zonder de vloerverwarming te beschadigen is lastig. Wanneer de tegels zijn verlijmd op de ondervloer, is deze klus nog vrij eenvoudig te klaren, maar wanneer tegels in specie of cement zijn gelegd, is de kans op beschadigingen groter. Het is dus van belang om vooraf te kijken hoe de vloer is samengesteld. Dit bepaalt namelijk het soort gereedschap dat je gebruikt om de tegels te verwijderen.

Gelijmde tegels verwijderen

Gelijmde vloertegels kunnen over het algemeen gemakkelijk en snel verwijderd worden. Een vakman gebruikt meestal een lichte elektrische breekhamer en een betonschuurmachine om de tegels te breken en lijmresten te verwijderen. Ga je liever zelf aan de slag? Een breekhamer is gewoon te koop of te huur bij de bouwmarkt, maar in de meeste gevallen volstaat een hamer, een handbeitel en een schop. Wanneer je een begin maakt met de hamer en de beitel, kun je met een schop de rest van het werk doen. Omdat vloerverwarming in de cementvloer onder de plavuizen is geïnstalleerd, zal je deze niet snel beschadigen.

Tegels in cement verwijderen

Bij het verwijderen van plavuizen in cement moet je zeer voorzichtig te werk gaan om de vloerverwarming niet te beschadigen. En dat maakt het nou net zo lastig. Voor het verwijderen van deze vloertegels is namelijk grover geschut nodig. Met een zwaardere breekhamer met daarin een platte scherpe beitel kunnen de tegels losgetrild of gebroken worden. Wanneer dit niet werkt kan een vloerafbikhamer met krachtige compressor uitkomst bieden. Natuurlijk zal een gespecialiseerd bedrijf altijd rekening houden met de vloerverwarming, maar de kans op beschadiging is altijd aanwezig. De kwaliteit en de staat van de cementdekvloer bepaalt hoe groot die kans is.

Nieuwe vloer op bestaande tegelvloer

Wil je er zeker van zijn dat je de vloerverwarming kunt behouden, dan kun je ervoor kiezen om een nieuwe vloer over de bestaande tegelvloer te leggen. Zo voorkom je dat je in de vloer moet hakken en per ongeluk een verwarmingsbuis beschadigt. In veel gevallen is dit een goedkoper en sneller alternatief. Bovendien heb je geen sloopwerk en zit je niet met een berg afval. Houd er wel rekening mee dat de oude ondervloer egaal en in goede staat moet zijn. Zitten er barstjes of scheuren in de plavuizen? Overweeg dan om toch de oude vloertegels te verwijderen.

Zelf vloertegels verwijderen met behoud vloerverwarming

Kies je ervoor om je oude plavuizen zelf te verwijderen? Neem dan vooral je eigen veiligheid in acht. Dit klinkt misschien een beetje overdreven, maar werken met een breek- of vloerafbikhamer is niet voor iedereen weggelegd. Het gereedschap kan erg zwaar zijn. Gebruik een stofmasker tegen het puin dat vrijkomt en gebruik gehoorbescherming tegen het lawaai van het gereedschap en de tegels. Houd in je achterhoofd dat een beschadiging aan de ondervloer of de vloerverwarming zo gemaakt is. Zeker als de vloertegels in het cement gelegd zijn.

Wil je er zeker van zijn dat vloertegels op de juiste manier verwijderd worden, laat dan een vakman het werk doen. 040 tegelzetter is gespecialiseerd in het zetten, verwijderen en repareren van alle soorten vloertegels. Bovendien kunnen wij de vloer mooi egaliseren en kunnen wij je adviseren over het leggen van een nieuwe vloer. Bekijk de mogelijkheden op onze tegelpagina of neem direct contact op via 040-2051882 of stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

  • vloeren-1
  • badkamer-toilet-1
  • herstel-reparatie-1

Wat gaat dat kosten?

offertegesprek

U ontvangt van 040 Tegelzetter vooraf gratis een vrijblijvende offerte. We maken graag een afspraak met u om bij u thuis te komen kijken. U ontvangt de volgende dag al een prijsvoorstel. 

Offerte aanvragen  ›

Onze tevreden klanten gaven ons deze review score ...

reviewscore

Onze klanten beoordeelden 040 Tegelzetter met een gemiddelde score van: 8,4.
Wilt u weten hoe 040 Tegelzetter door anderen is beoordeeld? Bekijk de reviews van onze klanten. Of geef zelf een beoordeling.

Beoordeel nu zelf  ›


Gegevens
Habraken 2321 L
5507 TK Veldhoven
040-2051882
info@040tegelzetter.nl

Copyright © 2021 www.040tegelzetter.nl
Sitemap

040 Tegelzetter
040 Tegelzetter 4.7/ 5 based on 1 11 ratings.